Tortellini med spenat- och gorgonzolasås
Filead eller skivad fisk kokt i eget spad
2 port.
15-60 min.
250-300 g fiskfilé eller 300-350 g skivad fisk
1 msk vatten + 1 msk pressad citron
½ tsk salt
Vit- eller svart peppar
½-1 msk smör eller margarin
Persilja, dill, purjolök
Tortellini som är ganska matigt i sig kräver en lätt sås för att det ska bli perfekt.
2 pers.
Ingredienser:
- 250 g tortellini (mängden gäller torkad tortellini)
- ½ lök
- 200 g gorgonzola
- 250 g fryst spenat
- 1,5 dl gräddfil
- salt
- svart- och vitpeppar
- cayennepeppar
Gör så här:
Koka upp vatten för tortellinin. Fräs löken i en kastrull och häll därefter i spenaten. Krydda när spenaten tinats i kastrullen. Häll på gräddfilen och smula ner gorgonzolan. Servera antingen med lite brockolie och blomkål eller andra grönsaker.
Kommentarer
Trackback