Chokladbollar

Enkelt recept på goda chokladbollar! Dessa chokladbollar är rullade i kokosflingor. Nedan finns bild på chokladbollar med pärlsocker.
Chokladbollar är en riktig klassiker som de flesta tycker om. Det här är ett väl beprövat recept på riktigt goda och enkla chokladbollar.
Tid: 30 minuter
20 st
Ingredienser:
150 g smör
2 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
4.5 msk kakao
3.5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
2-3 msk bryggt kaffe eller 2-3 tsk snabbkaffepulveroch 2-3 msk vatten
eller 2-3 msk vatten
eller 2-3 msk apelsinjuice
Garnering:
kokosflingoreller  pärlsocker
Laktosfritt -Ta laktosfritt smör.
Glutenfritt -Köp specialframställda havregryn utan gluten t.ex. "ren havre" från Semper eller ersätt havregrynen med kokosflingor eller boveteflingor.
Vegetariskt
Utrustning som är bra att ha:
elvisp
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt.
Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna med elvisp så går det snabbt.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och blanda ihop till en jämn smet, gärna med elvisp.
Tillsätt havregryn, kokosflingor och kaffe eller vatten och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp. Om du gör kaffe med snabbkaffepulver rör du ut pulvret i vattnet innan du häller i det i chokladbollssmeten.
Om smeten är väldigt lös och kletig kan man ställa in den i kylen eller frysen en stund innan man rullar bollar.
Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret.
Lägg chokladbollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in.
Enkelt recept på goda chokladbollar!

Chokladbollar är en riktig klassiker som de flesta tycker om. Det här är ett väl beprövat recept på riktigt goda och enkla chokladbollar.

Tid: 30 minuter

20 st

Ingredienser:
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 4.5 msk kakao
  • 3.5 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 2-3 msk bryggt kaffe eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten
  • eller 2-3 msk vatten
  • eller 2-3 msk apelsinjuice
Garnering:

kokosflingor eller pärlsocker

Laktosfritt -Ta laktosfritt smör.

Glutenfritt -Köp specialframställda havregryn utan gluten t.ex. "ren havre" från Semper eller ersätt havregrynen med kokosflingor eller boveteflingor.

Utrustning som är bra att ha:
Elvisp

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt.
Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna med elvisp så går det snabbt.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och blanda ihop till en jämn smet, gärna med elvisp.
Tillsätt havregryn, kokosflingor och kaffe eller vatten och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp. Om du gör kaffe med snabbkaffepulver rör du ut pulvret i vattnet innan du häller i det i chokladbollssmeten.
Om smeten är väldigt lös och kletig kan man ställa in den i kylen eller frysen en stund innan man rullar bollar.
Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret.
Lägg chokladbollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0