Apelsinchokladrutor
50 kcal/bit
24 bitar
Tillagningstid 35 min.
Kan frysas
24 bitar
Tillagningstid 35 min.
Kan frysas
Tillagningstid 35 min.
Kan frysas
Ingridienser:
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- Rivet skal av 1 apelsin
- ½ dl pressad apelsinsaft
- 1 dl mjölk
- 50 g smält smör
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 2 tsk bakpulver
Granering:
- 2 msk kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, mjölk och smör.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och häll ner i smeten. Bred ut smeten i långpannan. Strö över koskos.
Grädda kakan strax under mitten i ugnen tills smeten stelnat ca 20 min. Låt kakan svalna något och skär den sedan i 5x5 cm rutor.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, mjölk och smör.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och häll ner i smeten. Bred ut smeten i långpannan. Strö över koskos.
Grädda kakan strax under mitten i ugnen tills smeten stelnat ca 20 min. Låt kakan svalna något och skär den sedan i 5x5 cm rutor.
Kommentarer
Trackback